KASBIY TA’LIM MUASSASALARIDA INGLIZ TILI DARSLARIDA KOMMUNIKATIV YONDASHUVDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI (International conference on multidisciplinary science, 2026)
Ushbu tezisda kasbiy ta’lim muassasalarida ingliz tili darslarini tashkil etishda kommunikativ yondashuvdan foydalanishning pedagogik samaradorligi tahlil qilinadi. Bugungi kunda kasbiy ta’lim tizimida ingliz tilini o‘qitish faqat grammatik qoidalarni o‘zlashtirish yoki matn tarjima qilish bilan cheklanmasligi kerak. Chunki bo‘lajak mutaxassis mehnat bozorida chet tilidan real kasbiy vaziyatlarda foydalanishga ehtiyoj sezadi. Shu sababli ingliz tili darslarida talabalarning og‘zaki nutqi, tinglab tushunish ko‘nikmasi, kasbiy muloqot madaniyati va amaliy kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish muhim hisoblanadi. Tezisda kommunikativ yondashuvning mazmuni, metodik imkoniyatlari, dars jarayonidagi amaliy shakllari va kasbiy ta’limdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, ushbu yondashuvning samaradorligi o‘quvchilarning faolligi, mustaqil fikrlashi, kasbiy terminlardan foydalanishi va muloqotga kirishish qobiliyati bilan bog‘liq holda tahlil qilinadi.