MEDIA DISKURS TUSHUNCHASI VA UNING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI (International conference on multidisciplinary science, 2026)
Bunda diskurs tushunchasi va uning kelib chiqishi tarixi haqida mavzu yoritilgan. Soʻnggi yillarda “diskurs” tushunchasi gumanitar fanlarda markaziy mavzulardan biriga aylandi. U falsafa, sotsiologiya, siyosatshunoslik, tilshunoslik, psixolingvistika va adabiyotshunoslik kabi fan sohalarida qoʻllanilmoqda. Albatta, ushbu tushuncha har bir ilmiy sohaning oʻz predmetiga qarab turlicha semantik hajmga ega boʻladi. Zamonaviy lingvopragmatikada “diskurs” tushunchasi terminologik maʻnoni kasb etmoqda. Avvalo, ushbu atamaning etimologiyasini va uning tilshunoslik tarixida ishlatilishining asosiy yoʻnalishlarini koʻrib chiqamiz.