DAVLAT MOLIYASINI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISHDAGI ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (International conference on multidisciplinary science, 2026)
Maqolada davlat moliyasini boshqarishni takomillashtirishning zamonaviy yondashuvlari, xususan, axborot texnologiyalari, shaffoflik, moliya risklarini boshqarish, davlat budjetini boshqarishdagi yangi strategiyalar va ularning O‘zbekistondagi moliya tizimiga ta’siri tahlil qilingan. Davlat moliyasini boshqarishni zamonaviylashtirish, mamlakat iqtisodiyotini barqaror rivojlanishini ta’minlash, moliyaviy manbalarni samarali taqsimlash va korrupsiyaga qarshi kurashishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada har bir zamonaviy yondashuvning o‘zgarishlarga muvofiqligi, ularning huquqiy va amaliyotdagi asoslari ko‘rsatilgan.