VITAMIN D NING ORGANIZMDAGI AHAMIYATI. (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Ushbu maqolada inson organizmi uchun hayotiy ahamiyatga ega bo‘lgan vitamin Dning biologik funksiyalari, metabolizmi, yetishmovchiligi va ortiqcha miqdori bilan bog‘liq holatlar tahlil qilinadi. Vitamin D suyak to‘qimalari mustahkamligi, kalsiy-fosfor almashinuvining me’yoriy kechishi, immun tizimining faoliyati va ayrim gormonal jarayonlarda ishtirok etishi orqali organizm salomatligini ta’minlaydi.