РАҚАМЛИ ИҚТИСОДИЁТ ШАРОИТИДА КОРХОНАЛАРДА ФОЙДА СОЛИҒИ АУДИТИ ВА ТАҲЛИЛИНИ САМАРАЛИ ТАШКИЛ ЭТИШ ЙЎЛЛАРИ (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Ушбу мақолада рақамли иқтисодиёт шароитида фойда солиғининг аудиторлик таҳлилини такомиллаштириш масалалари ёритилади. Солиқ ҳисобининг шаффофлигини таъминлаш, солиқ тўловчиларнинг ҳисоботларини автоматлаштириш ҳамда рақамли технологиялар ёрдамида аудиторлик текширувларининг аниқлиги ва тезкорлигини ошириш йўллари таҳлил қилинади. Шунингдек, фойда солиғи бўйича аудит жараёнида юзага келадиган асосий муаммолар ва уларни бартараф этиш бўйича замонавий ёндашувлар келтирилади. Тадқиқот натижалари солиқ маъмурчилигини яхшилаш, молиявий интизомни кучайтириш ва давлат бюджети даромадларини барқарор оширишга хизмат қилиши мумкин.