KO‘ZI OJIZ O‘QUVCHILARNING MANTIQIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA KORREKSION MASHG‘ULOTLARNING O‘RNI (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Mazkur ish ko‘zi ojiz o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini rivojlantirishda korreksion mashg‘ulotlarning o‘rnini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda maxsus pedagogika va tiflopedagogika nuqtai nazaridan mantiqiy tafakkurni shakllantirish jarayonida taktil vositalar, Braille yozuvi, og‘zaki mashqlar, o‘yinli metodlar va muammoli vaziyatlar asosida tashkil etilgan korreksion mashg‘ulotlarning samaradorligi tahlil qilingan. Ishda o‘quvchilarning tahlil qilish, umumlashtirish, taqqoslash, mantiqiy xulosa chiqarish kabi aqliy amallarini rivojlantirishga qaratilgan metodik tavsiyalar berilgan. Tadqiqot natijalari amaliyotchi pedagoglar va defektologlar uchun o‘quv jarayonini samarali tashkil etishda qo‘llashga mo‘ljallangan.