O‘ZBEK MAKTABLARIDA INGLIZ TILINI ERTA YOSHDAN O‘QITISHNING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek maktablarida ingliz tilini erta yoshda o‘qitishning afzalliklari va kamchiliklari o‘rganiladi. Keyingi yillarda O‘zbekistonda xorijiy tillarni, ayniqsa, ingliz tilini o‘rganishning ahamiyati sezilarli darajada oshdi. Ingliz tilini ta'lim tizimiga dastlabki bosqichda joriy etish kognitiv rivojlanishni kuchaytirish, tilni bilish darajasini oshirish va talabalarni jahon mehnat bozoriga tayyorlash kabi ko'plab afzalliklarga ega bo'lishi mumkin. Shu bilan birga, potentsial muammolar, jumladan, kognitiv yuklanish xavfi, malakali o'qituvchilardan foydalanish imkoniyati cheklanganligi va tegishli o'quv materiallari va usullariga ehtiyoj bor. Maqolada ushbu jihatlar batafsil ko‘rib chiqilib, erta til o‘rganishni O‘zbekiston ta’lim tizimiga qanchalik samarali integratsiyalash mumkinligi haqida tushunchalar berilgan.