МАМЛАКАТИЗИДА АГРОКЛАСТЕРЛАРНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР ТАЖРИБАСИ ВА УНДАН ФОЙДАЛАНИШ ЙЎЛЛАРИ (International conference on multidisciplinary science, 2024)
Жаҳон иқтисодиётида интеграция жараёнларини глобалашуви ва чуқурлашуви аграр бизнесни ички кучли ва заиф томонларини ҳам, унинг бозордаги ташқи имкониятлари ва ҳавф-хатарларини ҳам ҳартомонлама чуқур ўрганишни тақозо этмоқда. Айнан ана шу имкониятлардан бири агросаноат гуруҳини кластер модели бўйича ташкил этишдир.