MAKON VA QAHRAMON GEKLBERRI FINN MISOLIDA (International conference on multidisciplinary science, 2023)
Tezisda Mark Tvenning “Geklberri Finn sarguzashtlari” romani bosh qahramoni Geklberri Finnning obrazi real voqealar ichida tasvirlanadi. Geklberri romandagi barcha joy, makon tasviri, personajlar harakati va voqealarning o‘zak maqsadini o‘ziga qaratadi. Gek Finning obrazi mohiyatiga ko‘ra o‘sib boruvchi xarakter ekanligini roman janri imkoniyatidan kelib chiqqanligi taʼkidlangan.