MILLIY MUSIQA MEROSINING SHAKLLANISH BOSQICHLARI. (International conference on multidisciplinary science, 2024)
Shashmaqom  XVIII  asr  o‘rtalarida Buxoroda saroy kasbiy musiqachilari va musiqashunos olimlari tomonidan olti maqomdan iborat turkum tarzida ifoda topganligi uchun “Buxoro Shashmaqomi”, deb yuritiladi. U kasbiy-ustozona musiqa namunasi bo‘lib, yirik hajmga ega, murakkab tuzilishli, umumiy soni  250 dan ziyod ashula, cholg‘u asarlarni  o‘z ichiga olgan tizimli  musiqiy  majmuadir.