PEDAGOGIK QOBILIYATLARNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (International conference on multidisciplinary science, 2024)
Hozirgi jadal rivojlanib borayotgan davrda insonlarning kasbiy me’yorlaridan kelib chiqqan holda ularning bir nechta qobilyatlarga ega bo’lishlari maqsadga muvofiqdir. Turli xil o’quv dargohlarida faoliyat olib borayotgan pedagog xodimlarning pedagogik qobilyatga ega bo’lishlari,darslarni bilim va ko’nikmalarga tayanib pedagogik mahorat bilan olib borishlari nafaqat ularning o’zlari ustida ishlashlari balki kelajak avlod egalari bo’lgan yetuk yosh bilimli kadrlarni tayyorlashlari bilan ham ahamiyatlidir,zero, pedagog bu bolani yo’lda kuzatib boruvchi kishi deganidir.