BOLA HAYOTINING BIRINCHI DAVRIDA JISMONIY RIVOJLANISHIGA XOS XUSUSIYATLAR (International conference on multidisciplinary science, 2024)
Ushbu maqolada  goʻdaklik davrining birinchi, yaʼni bolaning bir yoshgacha boʻlgan davrida kechadigan oʻzgarishlar yoritilgan. Bolaning jismoniy jihatdan rivojlanishi , uning alohida shaxs sifatida tashqi muhit bilan boʻladigan munosabati, jumladan, nafas olishi, yurak urishi va vaznining ortishi va harakatlanishiga oid kuzatish va oʻrganishlar keltirilib oʻtilgan.