VIRUSLI GEPATIT B+ D KASALLIGI (International conference on multidisciplinary science, 2024)
Virusli gepatit global sog'liq uchun jiddiy yuk bo'lib qolmoqda, gepatit B virusi (HBV) infektsiyasi surunkali jigar kasalligining asosiy sabablaridan biri hisoblanadi. Gepatit D virusi (HDV) bilan birgalikda yuqtirgan shaxslarning kichik guruhida kasallikning kechishi og'irlashadi, bu esa fulminant gepatit va jigar sirrozi xavfini oshiradi. Ushbu tezis virusli gepatit B + D kasalligining epidemiologiyasi, patogenezi va klinik oqibatlarini o'rganish orqali uning keng qamrovli ko'rinishini taqdim etishga qaratilgan. Mavjud tadqiqotlarni chuqur tahlil qilish orqali tezis ushbu murakkab va qiyin ikki tomonlama infektsiyani yaxshiroq tushunishga hissa qo'shishga intiladi, natijada yanada samarali oldini olish strategiyalari va terapevtik tadbirlarni ishlab chiqishga yordam beradi.