Kirish va Kiritma birliklarning gap va matnga aloqadorlik munosabatlari (International conference on multidisciplinary science, 2023)
Til kishilarning o'zaro muloqotga kirishuvi va fikr almashuviga bo'lgan ehtiyoj natijasida paydo bo'lgan ijtimoiy hodisadir. Til paydo bo'lgandan keyin (bu olimlarning taxminicha, ibtidoiy jamoa tuzumi davrida yuz bergan) jamiyat tez rivojlana boshlagan jamiyat uchun, uning a'zolari bo’lmish insonlar uchun xizmat qiladi, shuning uchun til ijtim oiy hodisa hisoblanadi, ya’ni til yakka odamga emas, balki butun jamiyatga daxldor bo’lib, shu jamiyat a’zolari yordamida shakllantirilib, rivojlanib boradi.