Fe (III) ionini spektrofotometrik usulda aniqlsh. (International conference on multidisciplinary science, 2023)
Temir (III) ionini aniqlash uchun reaktiv sifatida poliakrilonitril tolasida immobilizatsiyalangan 1-(4-antipirilazo)-2-naftol-3,6-disulfonik natriy kislotadan foydalanish imkoniyati ko'rsatilgan. Immobilizatsiya va kompleks yaratish uchun sharoitlar optimallashtirildi. Temir (III) ionini aniqlashning ishlab chiqilgan sorbsion-fotometrik usuli tabiiy suvlarni tahlil qilishda qo'llanildi, uning davomiyligi 15 daqiqadan oshmaydi.