DAVLAT ORGANLARINING KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHDAGI ROLI VA AHAMIYATI. (International conference on multidisciplinary science, 2023)
O‘zbekiston  Respublikasida Prezidentining 2022-yil 29-yanvardagi “2022-2026-yillarga mo‘ljallangan yangi O‘zbekistonning taraqqiyot strategiyasi to‘g‘risida” farmonining 84-maqsadi sifatida korrupsiyaga qarshi kurashishda fuqarolik jamiyati institutlari bilan hamkorlikni yo‘lga qo‘yish, jamoatchilik nazoratini olib borishni qo‘llab-quvvatlash, korrupsiyaga qarshi kurashish amaliyotida tizimli preventiv choralarni kuchaytirish, aholi va davlat xizmatchilarining korrupsiyaga qarshi kurashish sohasidagi bilimlarini uzluksiz oshirish tizimini joriy qilish va normativ-huquqiy hujjatlarning “korrupsiyadan xoli qonunchilik” tamoyili asosida ishlab chiqilishini ta’minlash[1] kabi vazifalar qo‘yilgan.