(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2026)
Бош мия туғуруқ травмаси ўрта мия таламусдаги жавоб реакцияси асосан, ишемик некроз, таламус нейронларида қайтмас даражада некробиоз ўчоқлари, индуцирланган апоптоз юзага келиши, атрофида ёйсимон жойлашган икки қаватли тигроид киритмаларга бой бўлган хужайраларни миграцияси ва локализациясини бузилиши, стромада плазматик бўкишлар юзага келгани аниқланди. капилляр томирларда кескин веноз тўлақонлик оқибатида периваскуляр ва перицеллюляр шишиларни юзага келиши, резидент макроглиал хужайралар фагоцитози кучайиши оқибатида жуфт бўлиб жойлашган секретор некйронлар ўрнида микрокистоз бўшлиқларни юзага келганлиги аниқланади.