(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2026)
Ushbu maqola O’zbekiston tijorat banklari tizimiga islom moliyasini joriy etishning samarali yo’llarini ilmiy jihatdan o’rganadi. Islom moliyasining global rivojlanishi, O’zbekiston iqtisodiyotida uning o’rni, huquqiy bazani takomillashtirish, kadrlar tayyorlash va xalqaro hamkorlik orqali amalga oshirish mexanizmlari chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, islom moliyasini joriy etish mamlakatga qo’shimcha xorijiy sarmoyalar jalb qilish, moliyaviy inklyuzivlikni oshirish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda muhim rol o’ynashi mumkin. Maqola empirik ma’lumotlar va xalqaro tajribaga asoslanib, 2027-2030 yillarda kamida uchta tijorat bankida shariatga mos moliyaviy xizmatlarni joriy etish bo’yicha takliflar beradi.