(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Ushbu maqolada “O‘zbekistonning eng yangi tarixi” fanini o‘qitish orqali talabalarda ijtimoiy kompetensiyani shakllantirishning asosiy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Jumladan, O‘zbekistonning eng yangi tarixi fani doirasida ijtimoiy kompetensiyani shakllantirishga xizmat qiluvchi metodik yo‘nalishlar bir nechta asosiy tamoyillarga tayangan holda amalga oshirilshi ilmiy jihatdan asoslaniladi. Maqolada tarixiy ong va tanqidiy tafakkurni rivojlantirish, Muloqot madaniyati va ijtimoiy faollikni shakllantirish, Fuqarolik pozitsiyasini shakllantirish, Interfaol va amaliy metodlardan foydalanish, zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan samarali foydalanish xususiyatlari chuqur tahlil etiladi.