(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Ushbu maqolada bolalar adabiyotining tarbiyaviy ahamiyati va zamonaviy tendensiyalari yoritilgan. Maqolada bolalar adabiyoti asarlari orqali yosh avlod ongida ijobiy fazilatlarni shakllantirish, axloqiy qadriyatlarni singdirish va ularni milliy g‘oya ruhida tarbiyalashning o‘rni haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, zamonaviy bolalar adabiyotidagi yangilanishlar, mavzu va janr xilma-xilligi, hamda yosh o‘quvchi psixologiyasiga mos badiiy asar yaratishning dolzarb jihatlari tahlil qilingan.