(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Ushbu maqolada fransuz maqollarining pragmatik-semantik xususiyatlari maslahat akti doirasida tahlil qilinadi. Maslahat ijtimoiy-nutqiy hodisa sifatida insonlararo muloqotda muhim rol o‘ynaydi. Fransuz maqollarida maslahat turli usullarda – bevosita, bilvosita, ramziy va ogohlantirish shakllarida ifodalanadi. Tadqiqot davomida nutqiy aktlar nazariyasi doirasida maslahatning illokutsion kuchi, ularning semantik maydoni hamda jamiyatdagi kommunikativ funksiyasi yoritiladi. Maqolada ko‘plab fransuz maqollari misolida maslahatning pragmatik vosita sifatidagi o‘ziga xos jihatlari ko‘rsatib beriladi.