(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston sharoitida gulkaram (Brassica oleracea var. botrytis) ekinini yetishtirishning iqtisodiy samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida hosildorlik, ishlab chiqarish xarajatlari, bozor narxlari va yalpi foyda ko‘rsatkichlari o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, gulkaram sabzavotlari yuqori hosildorlikka ega bo‘lib, bir gektar maydondan o‘rtacha 180–220 sentner hosil olish mumkin. Bozor talabi yuqori bo‘lgani sababli ushbu ekinni yetishtirish fermer xo‘jaliklari uchun yuqori iqtisodiy samara beradi.