(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Ushbu maqolada inson organizmi uchun hayotiy ahamiyatga ega bo‘lgan vitamin Dning biologik funksiyalari, metabolizmi, yetishmovchiligi va ortiqcha miqdori bilan bog‘liq holatlar tahlil qilinadi. Vitamin D suyak to‘qimalari mustahkamligi, kalsiy-fosfor almashinuvining me’yoriy kechishi, immun tizimining faoliyati va ayrim gormonal jarayonlarda ishtirok etishi orqali organizm salomatligini ta’minlaydi.