(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2025)
Qishloq xoʻjaligida barqaror va samarali dehqonchilik amaliyotlarini joriy etish tuproq unumdorligini saqlash va oshirish, suv resurslaridan oqilona foydalanish hamda atrof-muhitga salbiy taʼsirlarni kamaytirish bilan chambarchas bogʻliq. Soʻnggi yillarda mulchalash texnologiyasi global miqyosda eʼtibor qozonmoqda, chunki u tuproq salomatligini yaxshilash va qishloq xoʻjaligi mahsulotlari hosildorligini oshirishda muhim rol oʻynaydi.