(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2025)
бугунги кунда бир ёшгача бўлган болаларда учрадийган касалликлардан бири бу- суякнинг патологик синишидир. Умуман олганда, жарохат олганларнинг 76% катталар, 17% болалар (0.1-14 ёш), 7% ўсмирлар (15-17 ёшлилалр)дир. Инсоннинг умумий касаллинишидаги травматизимнинг салмоғи 6-ўринни эгаллаши билан белгиланади. Вақтинча иш қобилиятини йўқотиши бўйича 2-ўринни, қон айланиш касалликлридан кейин 1-ўрин, ногиронлик бирламчи чиқиши бўйича 2-ўринни, ўлим сабаби бўйича 3-ўринни эгаллайди, яъни онкологик касалликлар ва юрак қон-томир касалликлари.