(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2024)
Ushbu maqolada soliq qoidalariga rioya qilish va moliyaviy ravshanlikni ta’minlash uchun korxonalarda aniq va batafsil davr xarajatlarini hisobga olishning ahamiyati muhokama qilinadi. Maqola tashkilotlar duch keladigan umumiy muammolarni hal qiladi va texnologiyadan foydalanish, ichki nazoratni o’rnatish va xodimlarni o’qitish kabi davr xarajatlarini hisobga olish amaliyotini takomillashtirish strategiyalarini taklif qiladi. Maqolada buxgalteriya hisobi jarayonlarini soddalashtirish, xatolar va qonunbuzarliklar xavfini kamaytirish, soliqni rejalashtirishni yaxshilash bo’yicha faol choralar muhimligi ta’kidlangan.