(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2023)
Psixologlar pedagog shaxsiga katta e’tibor qaratadilar, chunki zamonaviy masalalarni hal qilishni faqatgina o‘smirlar sub’ektliligi bilan ishlashni biladigan pedagog amalga oshirishi mumkin, bunga esa pedagog shaxsiga yuqorida qo‘yilgan bir qator talablarga javob bera oladigan pedagoglar erishishlari mumkin. Ta’lim sub’ekti haqidagi tasavvurlar pedagogning kasbiy pozitsiyasi, ta’lim jarayonlari maqsadlari, mazmuni, metodlari, natijalarini taqozo etadi. Pozitsiyani tushunish bizning tadqiqotimiz maqsadlari uchun ham zarurdir, chunki insondagi o‘zini o‘zi aniqlashni, ijtimoiy borliqning turli sohalariga kirish uchun tanlangan usullarni aks ettiradi.