(untitled) (International conference on multidisciplinary science, 2023)
Ishlab chiqarish vositalari ikki turga: mehnat vositalari va mehnat predmetlariga bo‘linadi. Mehnat vositalari orqali kishilar ishlab chiqarish jarayonida mehnat predmetlariga ta’sir ko‘rsatadi, ularni o‘zgartiradi. Mehnat predmetlari esa, ishlab chiqarish jarayonida kishining o‘zgartiruvchilik faoliyati ta’sir etadigan narsalardir. Masalan, tabiatdan olinadigan ashyolar, xom-ashyo, asosiy materiallar va h.k. Ishlab chiqarish vositalari bozoriga nisbatan reklama deyilganda qandaydir mavjud tovar yoki ko‘rsatiladigan xizmatga xaridorlar (iste’molchilar) e’tiborini tortish bilan bog‘liq ayni yuqorida ta’kidlangandek tadbirlar tushuniladi.